een geweldig cadeau naar bestelformulier

Dit boek vertelt de belevenissen van Charlie die als zoontje van een vrachtwagenchauffeur mee reist met zijn vader. Eenmaal ‘volwassen’ wordt hij zelf chauffeur hetgeen hij combineert met het werken in

de horeca. Hij houdt van afwisseling, ook als het om vervoermiddelen, woningen, werkgevers en niet in de laatste plaats vrouwen gaat. Als zijn leven begint te lijken op een aaneenschakeling van vergissingen, verliefdheden en ongelukken krijgt hij een telefoontje dat zijn leven op zijn kop zet.


Dit boek is luchtig geschreven, laat je glimlachen bij de bijzondere, soms bizarre ontmoetingen en gebeurtenissen die Charlie zijn overkomen of door hem zijn opgezocht. Los van zijn fysieke reizen ervaar je tussen de regels door zijn eigen levensreis. 


Geïnspireerd door haar relatie met een chauffeur en de reizen op de vrachtwagen die ze zelf heeft meegemaakt met daarnaast gevoel voor de tijdsgeest waarin de gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, heeft Els Visser een zo eerlijk mogelijke schets willen maken van het leven van een ‘deeltijd’ chauffeur, alias bartender en dj.


Over de auteur

Dok 69 is het debuut van Els Visser (1958). Zij schrijft al sinds haar jeugd voor clubblaadjes, school- en strandkrant. Over een periode van zeven jaar schreef zij recensies, sfeerverhalen en columns voor de plaatselijke krant. Ze schreef gedichten en tijdens de ziekte van haar man Nico hield ze een dagboek bij. Aanvankelijk was dat voor haarzelf als verwerkingsproces, maar het had als boek prima de titel ‘Komt een man bij de dokter’ kunnen dragen.

Daarnaast hield ze een blog bij voor alle vrienden en familie die graag op de hoogte bleven van het wel en wee in hun gezin. Uiteindelijk overleed Nico, haar man en vader van hun vier kinderen in 2011. Dat boek is nooit uitgegeven, wel gaf het haar de moed om door te gaan. Els pakte haar leven weer op en schreef liedjes op verzoek. 


Op het terras van een strandpaviljoen kwam ze de hoofdpersoon in het boek tegen. Ze raakten aan de praat en bevriend. Els moest dikwijls lachen om zijn vermakelijke verhalen. Zo kwam ze op het idee om deze belevenissen en escapades te bundelen en in boekvorm uit te brengen. Voor beiden een bijzondere ervaring, Charlie kwam zichzelf tegen en Els schreef eindelijk haar debuut.